Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve kebir odalara başlangıçlerde bulunanlar üzere daha geniş açıklıkları kapatmak sinein kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, daha geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer peylemek üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan strüktürlabilir. Ekseri 30 ila 120 an ortada mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen mekanizma sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Merdivenin hoşgörülüliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Her yangın merdiveninin her dü cenahında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

 Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan strüktürlabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve mahal kaybının daha azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri içermektedir.

Camlı yangın bapları veya ürkü barlı yangın bapları öteki yangın kapısı türleri arasındadır.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan evgin keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cemi ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın pıtrakı hummalıya kapanmasını katkısızlamaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kızılınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin de fazlasıyla önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Antrparantez yangın bapları özelliklerinden bir öteki önemli olanı da felaketlerle ortaya çıhun zehirleme özelliği yangın kapısı mevcut gazların ve dumanın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son basamak kaliteli olmalıdır.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müteallik her detaya değindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this wiki page